Evo nekih jednostavnih ideja kako svako od nas kao pojedinac moze da doprinese  resavanju klimatske kriz:

    Kompaktna fluorescentna svetlost (CFLs) traje i do 10 puta duze nego tradicionalna sijalica i koristi samo delic anergije u odnosu na obicnu sijalicu, sto dovodi do ustede novca zbog duzeg roka trajanja.

    Ako milion ljudi zameni samo jednu sijalicu sa zarnom niti kompaktnom fluorescentnom sijalicom (CFLs), moglo bi se eliminisati vise od 200.000 tona CO2 emisije.

    Ako bi samo 1 milion domacinstava zamenio 4 obicna sijalice se CFLs, bila bi smanjena emisija gasova koji dovode do pojave efekta staklene baste za 900.000 tona.

     Sadnjom drveca oko kuce, mogu se smanjiti troskovi hladjenja kuce i za do 50%, a time i omoguciti sebi malo hlada na toplom letnjem danu.

     Od iste kolicine energije koja je potrebna da se napravi samo jedna potpuno nova konzerva, moze se napraviti 20 novih konzervi od recikliranih materijala.

     Snizavanjem temperature grejanja za samo 1 stepen celzijus mozete troskove grejanja sniziti za 3%, a time smanjiti i potrosnju energije potrebne za grejanje.

      Kad bi samo 1 milion domova presao na koriscenje solarne energije, godisnja emisija bi se smanjila za 7 miliona tona.

     Svakom tona recikliranja papira sacuva dovoljno elektricne energije za snabdevanje trosobnog stana za celu godinu.

    Ovo su naravno samo neke od mogucnosti kako iz svog doma mozemo doprineti sprecavanju kalimatske krize......bice ih jos..... Laughing  Naravno, ovo je ipak Srbija, i sve ove mogucnosti nisu nam dostupne. Ali kad bi bilo moguce sve ovo uraditi, koliko od nas bi zaista to i ucinilo?????!!!!!!